fbpx
Сьогодні
13:14 10 Січ 2022

В Україні термін дії covid-сертифікатів скоротять до 9 місяців, — МОЗ

Україна скоротить термін дії covid-сертифікатів до дев'яти місяців за прикладом Євросоюзу, рішення може бути ухвалено вже цього тижня.

Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич у ефірі телеканалу 1+1.

Вона нагадала, що в ЄС рішення про скорочення термінів дії сертифікатів набуде чинності 1 лютого. Таке ж рішення готує і МОЗ на рівні українського законодавства.

"Воно буде прийнято орієнтовно цього тижня. Термін дії covid-сертифікатів буде скорочено – вже не один рік, а 270 днів", – додала Карчевич.

Наприкінці грудня в ЄС ухвалили рішення, що сертифікати про повну вакцинацію діятимуть дев'ять місяців. Щоб продовжити дію документа про вакцинацію, необхідно ввести бустерну дозу вакцини.

З 6 січня Україна дозволила бустерну (третю) дозу вакцини для всіх, хто раніше вакцинувався проти COVID-19.

Бустерні щеплення доступні всім українцям віком від 18 років незалежно від того, якою вакциною вони щепилися.

За словами голови МОЗ, бустерна доза вакцини має посилити ефективність вакцини та дати кращий захист від нового штаму коронавірусу Омікрон. Для бустерної дози перевага віддаватиметься м-РНК-вакцинам — Moderna або Comirnaty від Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: