fbpx
Сьогодні
16:04 09 Січ 2022

Сервіс Google Street View допоміг поліції Італії заарештувати злочинця

Італійська поліція вистежила Джоаккіно Гамміно, боса італійської мафії, в іспанському містечку після того, як його помітили на фотографіях у Google Street View.

Про це пише The Guardian.

Гамміно, який входив до списку італійських гангстерів, яких посилено розшукували, переховувався 20 років. Заарештували його в Галапагарі, містечку поблизу Мадрида. За ці роки він одружився, змінив ім'я на Мануель, працював шеф-кухарем і володів магазином фруктів і овочів.

Саме біля своєї крамнички El Huerto de Manu Джоаккіно стояв з іншим чоловіком на фото з Google Street View, коли правоохоронці звернули на нього увагу. До того ж потім фото гангстера знайшли на Facebook-сторінці ресторану, де він працював — на обличчі мафіозі є характерний шрам, за яким його й упізнали.

"Не те, що б ми проводили свої дні, пробираючись через Google Maps, щоб знайти втікачів, — говорить прокурор Палермо Франческо Ло Вой. — Було багато попередніх і тривалих розслідувань, які привели нас до Іспанії. Ми були на правильному шляху, а Google Maps допомогли підтвердити наше розслідування".

Після 20 років переховування Гамміно вважав, що йому вдалося розірвати всі свої зв'язки із Сицилією.

Як повідомляється, після затримання він сказав поліції: "Як ви мене знайшли? Я навіть не телефонував рідним 10 років!".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: