fbpx
Сьогодні
21:56 05 Січ 2022

Президент Казахстану звернувся до Росії та 4 союзників за допомогою

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що звернувся до держав-членів Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) за допомогою у придушенні протестів

До цього військово-політичного об'єднання, крім Казахстану, входять Росія, Білорусь, Вірменія, Таджикистан та Киргизстан.

Про це Токаєв заявив в ефірі державного телеканалу "Хабар 24", передає Громадське.

"З огляду на те, що ці терористичні банди є по суті міжнародними, вони пройшли серйозну підготовку за кордоном, їх напад на Казахстан можна розглядати і потрібно розглядати як акт агресії. У зв'язку з цим, покладаючись на договір про колективну безпеку, я сьогодні звернувся до глав держав ОДКБ із проханням надати допомогу Казахстану у подоланні цієї терористичної загрози", – заявив Токаєв.

Він назвав протести "підривом цілісності держави" та "нападом на громадян, які просять його як главу держави терміново надати їм допомогу".

"Терористичні банди зараз в Алмати та інших містах. Захоплюють будинки, інфраструктуру і, найголовніше, приміщення, де розміщується стрілецька зброя… Зараз триває бій під Алмати з повітряно-десантним підрозділом Міноборони Казахстану", – стверджує Токаєв.

Голова комітету Держдуми у справах Співдружності Незалежних Держав (СНД) Костянтин Затулін заявив, що Росія має негайно розглянути звернення Токаєва про допомогу, "але не втручатися навмання, а зрозуміти, що буде найкращим способом стабілізації".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: