fbpx
Сьогодні
ВІдео 08:45 02 Січ 2022

Безвіз із США: над чим потрібно попрацювати Україні

 Питання безвізу потребує перш за все внутрішньої роботи в Україні

Про це зазначила посол України в США Оксана Маркарова у програмі "Суботнє інтерв'ю"на "Радіо свобода", повідомляє УНІАН. 

Посол України в США Оксана Маркарова розповіла про критерії, яким має відповідати Україна, щоб розпочався процес можливого отримання безвізового режиму зі Сполученими Штатами.

"Я коли їхала до США, казала, що це буде моя мрія та мета – наблизитися до безвізового режиму. Дуже чітко, з одного боку, зрозуміло, яким критеріям країна повинна відповідати для того, щоб отримати безвізовий режим", – зазначила дипломат.

"Це стосується як і питань всередині країни, так і захисту кордонів, обміну інформацією між нашими країнами, як швидко ми повідомляємо про наші втрачені чи вкрадені паспорти – є такий перелік конкретних запитань. І є, звичайно, критерії, які стосуються відсотку відмов по туристичних візах. Як часто громадяни України, їдучи по туристичних візах, залишаються нелегально у країні. Ми це питання постійно підіймаємо, і для мене це безумовно пріоритет", – розповіла Маркарова.

Щодо обміну інформацією дипломат зазначила, що Україна та США підписують документи, які в майбутньому допоможуть із цим питанням.

Посол підтвердила, що питання безвізу із США – це питання внутрішньої роботи в Україні.

"Тому над цими питаннями й Міністерство закордонних справ дуже активно працює та інші органи також", – підсумувати Оксана Маркарова.

Нагадаємо, що на початку 2021 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що нині спрощення візового режиму для подорожей в США неможливе.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: