fbpx
Сьогодні
18:40 30 Гру 2021

В Україні запустили проєкт з підтримки працевлаштування ветеранів АТО/ООС

Кар'єрний портал Happy Monday разом з ГО «Професіонали майбутнього» реалізували проєкт з підтримки працевлаштування ветеранів АТО/ООС «Робота для ветерана є!».

Про це пише Східний Варіант.

Його мета — збільшити кількість компаній, які відкриті для ветеранів АТО/ООС, та знизити рівень дискримінації ветеранської спільноти серед роботодавців, йдеться у пресрелізі проєкту.

Хоч компанії активно розвивають напрям корпоративної соціальної відповідальності, а на ринку праці спостерігається дефіцит кадрів, існує багато тих, хто дискримінує військовий досвід кандидатів й через це відмовляє у працевлаштуванні. Зокрема, 32% ветеранів, яким довелося шукати роботу після військової служби, відчували небажання роботодавців наймати їх через їхній статус (за даними дослідження, проведеного у рамках Програми реінтеграції ветеранів IREX).

Проєкт «Робота для ветерана є!» необхідний, аби показати іншим, що військовий досвід не повинен бути мотивом для дискримінації, а мати в команді учасників бойових дій — це не величезний ризик чи додаткові проблеми, а честь.

«Наразі існує приблизно 760 організацій та проєктів, що допомагають ветеранам у пошуку роботи та перекваліфікації (за даними єдиної бази ініціатив для ветеранів «Без броні»), але тих, які фокусуються на зміні ставлення роботодавців до учасників бойових дій, немає. У той час, як працевлаштування учасників бойових дій — проблема обох сторін, і однобічні ініціативи не можуть її вирішити. Тому ми вирішили реалізувати цей проєкт, аби поспілкуватися і з ветеранами АТО/ООС, і з компаніями, які вже працевлаштовують екскомбатантів, й дослідити наявні стереотипи та упередження, аби в результаті розширити кількість можливостей, доступних учасникам бойових дій», – Анна Мазур, засновниця та виконавча директорка кар'єрного порталу Happy Monday та ГО «Професіонали майбутнього»

У «Робота для ветерана є!» взяли участь понад 70 компаній та понад 80 ветеранів АТО.

В результаті це дозволило реалізувати ряд важливих активностей, які будуть корисні для роботодавців:

  • відзняти відеоісторії та випустити статті-кейси, де компанії поділились успішним досвідом працевлаштування ветеранів АТО/ООС до своїх команд;
  • запустити спеціальну позначку «Беру героя на роботу!» при публікації вакансії на порталі Happy Monday;
  • провести опитування серед роботодавців, аби зрозуміти, які переваги найму ветеранів АТО/ООС вони бачать, чому досі не працевлаштовують екскомбатантів, хоча фактично відкриті до цього та що їх насторожує у співпраці з ветеранами;
  • провести опитування серед екскомбатантів, аби виявити, з якими упередженнями вони вже зіштовхувалися в процесі пошуку роботи, чому вирішують не повертатись на попереднє місце робити після демобілізації і на що вони звертають увагу при виборі роботодавця.

Ознайомитись з ними можна на лендингу проєкту за посиланням: https://bit.ly/3EFTrtC   Також на сайті є можливість доєднатися до числа компаній, що готові наймати учасників бойових дій.

Для ветеранів АТО/ООС випустили порадник, який допоможе інтегрувати військовий досвід у цивільну кар'єру, та зібрали базу компаній, відкритих до екскомбатантів: https://bit.ly/3JtQm3G

Команда проєкту закликає разом надихати інших роботодавців підтримувати ветеранів АТО, а не дискримінувати їх!

Для довідки

Проєкт «Робота для ветерана є!» реалізовано кар'єрним порталом Happy Monday та ГО «Професіонали майбутнього».

Цей проєкт став можливим завдяки Програмі реінтеграції ветеранів, яка реалізується IREX за підтримки Державного департаменту США й охоплює безпосередню роботу з ветеранами, представниками міністерств та місцевих громад для підтримки ветеранів України, чисельність яких стрімко зросла внаслідок збройного конфлікту на сході України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: