fbpx
Сьогодні
10:32 21 Гру 2021

Порошенко не має наміру приходити на допит у справі про державну зраду, - адвокат

П'ятий президент України Петро Порошенко не має наміру приходити на допит 23 грудня до Держбюро розслідувань у справі про державну зраду.

Про це в ефірі телеканалу UA: Перший заявив його адвокат Ілля Новіков, передає НВ.

"Ні, тому що чому він мав би на нього піти? Обидві повістки — і та, яку намагалися вручити в п'ятницю, і та, яку сьогодні засунули йому в хвіртку, вони виписані неправильним способом", — зазначив він.

Новіков сказав, що Порошенка викликали на допит зараз, тому що генеральний прокурор Ірина Венедиктова перебуває у відпустці.

"Вона не планувала цього тиску", – пояснив він.

20 грудня Порошенко повідомили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації. Це стосується справи про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу у 2014-2015 роках.

За версією слідства, він використав надані йому повноваження та інструменти впливу, щоб контракти з ПАР були розірвані, а потім на вимогу представників РФ організував підписання від імені України контрактів на постачання вугілля з непідконтрольних територій, таким чином «поставивши Україну в енергетичну залежність від РФ та підконтрольних їй ватажків псевдореспублік».

У Євросолідарності заявили, що підозра є політично мотивованою та фейковою, і звинуватили президента Володимира Зеленського у переслідуванні опозиції.

17 грудня у Держбюро розслідувань заявили, що слідчі хотіли вручити Порошенку повістку, але він їх проігнорував, сів у машину та поїхав.

Повістка стосувалася кримінальної справи про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій, в якій фігурують народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук та колишній міністр енергетики Володимир Демчишин. У Євросолідарності заявили, що Володимир Зеленський «використовує ручне ДБР» для переслідування Порошенка і тисне на керівників правоохоронних органів. Також у політсилі повідомили, що п'ятий президент 17 грудня відлетів у дипломатичне турне до Польщі та Туреччини.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: