fbpx
Сьогодні
22:57 20 Гру 2021

РФ готує кібератаки на українські держустанови, — NYT

Американські чиновники та експерти стверджують, що російська кіберкампанія проти України ніколи не зупинялась, але упродовж останніх місяців вона активізувалась.

Про це повідомляє The New York Times.

"Це широкомасштабна кампанія, спрямована на численні українські державні установи, включаючи внутрішні справи – національну поліцію – та їх комунальні підприємства", – сказав Дмитро Альперович, провідний дослідник російської кіберактивності та голова дослідницької групи Silverado Policy Accelerator у Вашингтоні.

Як передає видання, американські чиновники отримали інформацію від секретної розвідки і зазначили, що мета Росії – виставити Володимира Зеленського невмілим і беззахисним, і, можливо, надати привід для вторгнення та скинути український уряд. Кібератаки можуть передувати фізичному вторгненню, однак чиновники не впевнені, що Путін прийняв остаточне рішення про новий напад на Україну.

Розвідка поінформувала, що Путін якщо і розпочне кібератаку, то це станеться наприкінці першого тижня січня 2022 року.

У виданні зазначили, що для того, аби підготувати Україну до можливих хакерських атак, США та Велика Британія відправили своїх експертів з кібервійни.

Також у матеріалі нагадали про атаку російських хакерів на українську енергосистему у 2015 році, коли дистанційно вони вимикали одну електростанцію за іншою. Схожа ситуація сталася у Києві у 2016 році.

Раніше радник Байдена назвав умову для обговорення з Росією "гарантій з безпеки".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: