fbpx
Сьогодні
22:35 20 Гру 2021

Відповідь США на "гарантії безпеки". Вашингтон представить РФ свій перелік занепокоєнь

Сполучені Штати Америки (США) представлять РФ свій перелік занепокоєнь у відповідь на "гарантії безпеки". Там заявили, що не бачать з боку російської сторони кроків, які б зменшили стурбованість щодо ситуації біля кордонів України.

Про це заявив представник Держдепартаменту США Нед Прайс під час брифінгу.

"Як усі знають, Росія представила свій список занепокоєнь діями США та НАТО. Ми маємо намір разом з європейськими союзниками та партнерами представити свої занепокоєння діями Росії, які, як ми вважаємо, завдають шкоди нашим спільним інтересам і цінностям", – зазначив Прайс.

Він зазначив, що переговори щодо безпеки в ЄС можна вести лише за участю європейських країн.

"Не буде жодних переговорів щодо європейської безпеки без наших європейських союзників та партнерів. Поки що ми не бачили нічого, що знизило б нашу стурбованість у зв'язку з ситуацією навколо України", – підкреслив Прайс.

Він також пояснив, що Штати готові обговорювати з Росією проблеми безпеки в Європі, але інформації про конкретні контакти з цього питання наразі відсутні.

"Ми ясно сказали, що готові до дипломатичної роботи з різних каналів. Але поки повідомити мені нема про що. Росія представила свої занепокоєння, у нас є свої. Коли ми матимемо додаткові деталі про те, як ми будемо це все обговорювати, ми повідомимо", – резюмував представник Держдепартаменту США.

Раніше радник Байдена назвав умову для обговорення з Росією "гарантій з безпеки".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: