fbpx
Сьогодні
17:45 20 Гру 2021

Google погрожує звільненням невакцинованим працівникам

Компанія Google оголосила, що дасть нещепленим працівникам термін до 7 місяців, щоб вакцинуватися, — в іншому випадку їх звільнять.

У внутрішній записці компанії вказано, що кожен працівник має завантажити дані про свою вакцинацію або про медичне чи релігійне звільнення від нього.

Тих, хто не надасть ці дані до 13 січня, відправлять у 30-денну оплачувану відпустку. Якщо працівники все ще не виконають вимоги через місяць, їм може загрожувати неоплачувана відпустка до шести місяців, після чого їх звільнять.

Прессекретарка Google Лора Лі Еріксон коментує: "Як ми вже зазначали раніше, наші вимоги щодо вакцинації є одним із найважливіших способів убезпечити нашу робочу силу та забезпечити роботу наших послуг. Ми прагнемо робити все можливе, щоб допомогти нашим працівникам, які можуть отримати вакцину, зробити це, і твердо підтримуємо нашу політику вакцинації".

Зазначають, що Google закликає працівників отримати вакцину від коронавірусу, тому що не вважає постійне тестування прийнятною альтернативою. Для невакцинованих людей пропонують інший варіант — вони можуть знайти посаду, яка допускає віддалену роботу, або ж звільнитися.

Поки що значна частина команди Google працює віддалено через поширення штаму Omicron. Коли компанія оголосить про повернення до офісів — невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: