fbpx
Сьогодні
Відео 19:52 16 Гру 2021

Столтенберг заявив, що нова стратегія НАТО буде розроблятися з урахуванням зміни поведінки Росії

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що альянс працює над новою стратегічною концепцією, яка буде враховувати агресивну поведінку РФ.

Про це заявив Столтенберг під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у четвер, 16 грудня.

"Ми вирішили розробити нову стратегічну концепцію, яка буде погоджена наступного року на саміті НАТО в Мадриді", – заявив Єнс Столтенберг.

За словами генсека НАТО, з того часу, як альянс затвердив стратегічну концепцію десять років тому, світ змінився. Зокрема, змінилася поведінка Росії, і нова концепція повинна відображати цю зміну.

"У чинному стратегічному концепті ми називаємо РФ стратегічним партнером, але наразі ми бачимо її як агресивну країну, яка захоплює територію сусідів і дестабілізує Україну", – зазначив Столтенберг.

Він додав, що в НАТО тільки почали процес розробки нової стратегічної концепції, проте у ній має бути відображений висновок, що альянсу необхідно близько працювати з такими партнерами, як Україна.

Столтенберг ще раз підкреслив, що Україна як суверенна держава має право самостійно вибирати свій шлях, і РФ не може заперечувати проти її вступу до НАТО.

Нагадаємо, Європарламент закликав Росію відвести війська від кордонів України та припинити погрози.

Також раніше Кулеба заявив, що поки невідомий рік, коли Україна стане членом НАТО.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: