fbpx
Сьогодні
14:20 10 Гру 2021

За прямі переговори з Росією, як безальтернативне рішення, виступають 56% українців, - опитування

56% українців підтримують прямі переговори з Росією щодо врегулювання війни на Донбасі, якщо інших варіантів розв'язання конфлікту немає.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Так, порівняна більшість опитаних — 45% — підтримують розширення "нормандського формату" із залученням США та Великої Британії для врегулювання війни.

21% виступають за прямі переговори з Росією, а 12% — за переговори з бойовиками самопроголошених «Л/ДНР». Лише 11% підтримують те, щоб "нормандський формат" залишався у звичному складі за участі України, Росії, Франції та Німеччини.

Також соціологи запитували респондентів, чи підтримують вони прямі переговори з РФ, не пропонуючи інших варіантів врегулювання війни. У такому разі 56% підтримують та 41% не підтримують прямі переговори з Росією.

Крім того, по 46% підтримують і не підтримують залучення до переговорів Туреччини. Нещодавно Реджеп Тайїп Ердоган пропонував стати посередником у переговорах між Україною та Росією. Проте Росія пропозицію відхилила.

Також українців запитали про Мінські домовленості. Лише 11% добре знають, що це таке. 64% опитаних знайомі поверхово або чули в медіа, а 25% узагалі не знають, що це таке.

Ще у респондентів дізналися про ставлення до запровадження візового режиму з РФ. 52% українців підтримують введення такого режиму, 44% — ні.

Довідка

6-8 грудня у ньому взяли участь 2500 респондентів від 18 років з усіх областей України, крім тимчасово окупованих Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.

Метод опитування: CATI на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності — не більше ніж 2%

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: