fbpx
Сьогодні
16:12 08 Гру 2021

Перший в Україні: на Донеччині працює креативний простір "Відкрита поліція"

Фото: v-variant.com.ua

Довіра людей до поліції може зростати не лише під час виконання поліціантами їхніх службових обов'язків, а і поза цим. Для цього в Маріуполі був відкритий перший в Україні «Креативний простір «Відкрита поліція».

Про це пише Східний Варіант. 

Навесні 2021 року за підтримки Програми розвитку ООН в Маріуполі відкрився перший в Україні «Креативний простір «Відкрита поліція». Це повноцінний громадський центр із вільним доступом громадян до нього.

маріуполь поліція

Фото: v-variant.com.ua

Також у межах цього проєкту були відібрані 15 офіцерів та офіцерок поліції, які пройшли триденний тренінг із мирного врегулювання конфліктів, фасилітації та ненасильницької комунікації.

«З моменту відкриття хабу, тобто з квітня цього року тут вже було проведено понад 50 заходів. Це були досить великі зустрічі, на яких були присутні представники майже всіх структур, влади та громадськості», — розповідає про успіхи простору начальниця відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Донецькій області, розпорядниця креативного простору «Відкрита поліція» Вікторія Брова.

маріуполь поліція

Фото: v-variant.com.ua

За її словами, у цьому просторі підіймаються теми взаємодії з громадою, особливо у населених пунктах, що знаходяться поблизу лінії розмежування, тема протидії домашньому насильству і так далі. У цьому ж просторі був презентований проєкт «Туристична поліція».

Важливо, що простором можуть користуватись і мешканці Маріуполя.

«Також свої тренінги, круглі столи, зустрічі проводять громадські організації вже і без участі поліціантів», — зазначає Вікторія Брова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: