fbpx
Сьогодні
10:55 02 Гру 2021

Посли G7 закликали конкурсну комісію завершити процес обрання керівника САП

Посли G7 закликали конкурсну комісію без зволікань завершити процес обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

На офіційній сторінці у Twitter посли G7 наголосили на важливості антикорупційних органів включно з САП.

"Посли G7 закликають комісію, що обирає нового Спеціалізованого антикорупційного прокурора, завершити свою важливу функцію і без подальших зволікань завершити процес обрання нового керівника САП у повній прозорості", – йдеться у повідомленні.

Посли G7 зазначили, що незалежні антикорупційні інституції, включно з незалежним Спеціалізованим антикорупційним прокурором, залишаються вирішальними для стійкості й процвітання України.Також вони є важливими для зменшення шкідливого впливу олігархів на українську економіку та політику.

Довідка

У жовтні було зірвано засідання комісії з відбору кандидатів на посаду голови САП. Тоді не прийшли троє представників Офісу президента, але тільки одного забракло для кворуму.

Те ж саме сталося з двома засіданнями, запланованими в листопаді.

При цьому президент Володимир Зеленський вважає, що в цьому питанні "ми просуваємося вперед". Водночас за його словами, нібито засідання конкурсної комісії з обрання керівника САП не блокують люди Банкової, бо "там нема людей Офісу".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: