fbpx
Сьогодні
09:40 26 Лис 2021

Новим президентом Інтерполу став генерал-майор з ОАЕ

Новим президентом Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерпол) обрали Ахмеда Насера аль-Раїсі — генерал-майора з Об'єднаних Арабських Еміратів.

Про це повідомляє пресслужба організації, передає "Нromadske".

Голосування за нового президента Інтерполу відбувалось у три тури. Раїсі отримав 68,9% голосів від країн-учасниць організації.

Однак, як пише The Guardian, процес голосування не є прозорим, оскільки жона країна не зобов'язана повідомляти, як вона голосувала.

Посада президента Інтерполу здебільшого церемоніальна, реальним управлінням організації займається генеральний секретар — Юрген Шток. Президент має працювати неповний робочий день і його робота не оплачується. Раїсі буде очолювати Генеральну асамблею та проводити засідання Виконавчого комітету щороку.

Попереднім президентом Інтерполу був Кім Чон Ян з Південної Кореї.

Звинувачення правозахисників

Раїсі обрали президентом попри заяви правозахисників та чиновників про те, що генерал з ОАЕ причетний до катувань.

З 2015 року Раїсі був генеральним інспектором Міністерства внутрішніх справ, він наглядав за в'язницями та діяльністю поліції. Колишній очільник прокуратури Англії та Уельсу Девід Калверт-Сміт у квітні опублікував доповідь, у якій зробив висновок, що ОАЄ прагнуть неправомірно впливати на Інтерпол за допомогою фінансів та інших механізмів.

Відповідно до доповіді, Раїсі наглядав за посиленням репресій проти дисидентів, а також знав про «безперервні тортури та зловживання системи кримінального правосуддя».

Крім того, останніми місяцями у Франції та Туреччині подали скарги на Раїсі через можливе катування. Так, громадянин Великої Британії Метью Хеджес розповів, що його затримали та катували в ОАЕ з травня до листопада 2018 року. За словами чоловіка, його затримали за фейковими звинуваченнями у шпигунстві. В МЗС ОАЕ заперечили фізичний та психологічний тиск на затриманого.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: