fbpx
Сьогодні
11:13 22 Лис 2021

У Чехії та Словаччині почався локдаун для невакцинованих

Виконувач обов'язків прем'єр-міністра Чехії Андрій Бабіш заявив, що країна представить так звану баварську модель антисидідних заходів. Тут запровадили локдаун для всіх громадян, крім тих, хто робив щеплення або перехворів на COVID-19.

Про це повідомляє чеське видання iDNES.cz.

"Тепер тільки вакциновані і перехворілі на COVID-19 люди зможуть користуватися більшістю послуг, брати участь у масових заходах і т.п.", – сказав він.

За його словами, немає необхідності оголошувати надзвичайний стан.

«Лише тести на антигени будуть розпізнаватись у медичних та соціальних установах, де їх проводитимуть медики», – сказав Бабіш.

Він також роз'яснив ситуацію для антивакцинаторів.

«Я сподіваюся, що люди, які збираються сьогодні виступити, зрозуміють, що це безвідповідально. Єдине рішення – вакцинація. Лікарні переважно заповнені невакцинованими», – наголосив Бабіш.

Крім Чехії, локдаун з 22 листопада ввела владу Словаччини, передає газета Pravda. Так, нещеплені люди тепер не зможуть відвідувати громадські місця, окрім базових магазинів, серед яких продуктові та аптеки.

За словами прем'єр-міністра Словаччини Едуарда Хегера, в країні фіксують різке зростання кількості хворих та госпіталізацій. Обмежувальні заходи у країні триватимуть три тижні, уточнював він.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: