fbpx
Сьогодні
12:27 19 Лис 2021

Сьогодні відбудеться презентація законопроєкту 6287 про підтримку українського книговидання та книгорозповсюдження

 У п'ятницю, 19 листопада 2021 року, о 14:00 у приміщенні Книгарні Є (Київ, вул. Лисенка, 3) розпочнеться презентація законопроєкту 6287, який спрямовано на подолання кризи у видавничій галузі та відродження української книги.

У презентації візьмуть участь народні депутати України – співавтори законопроєкту Микита Потураєв, Володимир В'ятрович, Інна Совсун, президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін, виконавча директорка мережі книгарень "Є" Юлія Шаволіна, директор національної книжкової платформи  Yakaboo Іван Богдан, генеральний директор видавництва "Ранок" Віктор Круглов, засновник видавництва "Лабораторія" і цифрової бібліотеки Librarius Антон Мартинов, письменниця, волонтерка Тамара Горіха Зерня, співкоординатор руху "Простір свободи" Тарас Шамайда.

Законопроєкт зареєстрований у Верховній Раді 5 листопада 2021 року. Його підписали 64 депутати з різних фракцій та груп парламенту. Мета – зупинити руйнування українського книжкового ринку, спричинене наслідками пандемії та зростанням обсягів контрафактної та контрабандної продукції, а також забезпечити його  зростання та популяризувати читання серед українців.

Для цього держава планує впровадити компенсаційні та стимулюючі механізми: відшкодування витрат на оренду приміщень книгарням, які торгують книжками українською мовою (до 20% доходів з продажу цих книжок) та  дарування сертифікатів на придбання українських книжок при народженні дитини і в 14 років.

"Завдяки цим механізмам число книгарень за 5 років має зрости в 4-5 разів, обсяг українського книжкового ринку – втричі, асортимент – удвічі, причому по всій країні читатимуть переважно українською мовою",- відзначають автори проєкту в пояснювальній записці.

Акредитація ЗМІ на захід обов'язкова, за покликанням https://forms.gle/E3a3uPeEgirg8LRm6

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, кількість учасників обмежена – до 30 осіб.  У заході зможуть взяти участь особи, які мають сертифікат про вакцинацію, негативний ПЛР тест чи довідку про одужання.

Подія у ФБ – https://fb.me/e/2IzYxhzc7

0676722288

[email protected]

Сторінка ФБ

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: