fbpx
Сьогодні
22:28 18 Лис 2021

З’явився конкурент: Верховній Раді рекомендують ухвалити слабші заборони реклами тютюну

Фото: Рубрика

У Верховній Раді за останній рік зареєстровано щонайменше 15 різних законопроєктів, які стосуються контролю над тютюном. Два законопроєкти, покликані врегулювати рекламу новітніх електронних пристроїв для куріння пройшли перше читання – проєкт Закону №4358 щодо охорони здоров'я населення від шкідливого впливу тютюну (так званий «антитютюновий») та проєкт Закону №4212 про заборону реклами електронних сигарет.

Законопроєкт №4358 очікує розгляд у другому читанні вже цього сесійного тижня 19 листопада. Водночас, законопроєкт №4212 було рекомендовано із внесенням вагомих правок до ІІ читання на останньому засіданні Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики 9 листопада.

Одна із вагомих відмінностей між законопроєктами – проєкт закону №4212 передбачає обмеження реклами тютюну, тоді як законопроєкт №4358 є комплексним антитютюновим: забороняє всю рекламу тютюнових виробів, електронних сигарет, тютюнових виробів без їх згоряння, запроваджує медичні попередження на пачках тютюнових виробів, нові вимоги щодо складу, маркування і звітності виробників та імпортерів тютюнових виробів.

Центр демократії та верховенства права підготували інфографіку, в якій порівняли два проєкти закону. А саме: чим різняться між собою законопроєкти, яких саме сфер стосуються заборони, передбачені їх положеннями, та як вплине на повсякденне життя подальше ухвалення проєкту Закону 4358 або 4212.

законопроєкт №4358 є комплексним антитютюновим

законопроєкт №4358 є комплексним антитютюновим

Раніше повідомлялося, що молодь під Радою влаштувала акцію із закликом до парламентарів посилити антитютюнове законодавство в Україні та прийняти проект Закону №4358.

Також у Раді закликали ухвалити антитютюновий законопроєкт №4358.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: