fbpx
Сьогодні
22:46 18 Лис 2021

У Кремлі розповіли, що Путін та Байден обговорять Україну та НАТО, і назвали "червоні лінії"

Ситуація навколо України і «дії НАТО біля російських кордонів» — головні питання, які обговорять президенти Росії і США на майбутніх переговорах.

Про це в ефірі російського «Первого канала» сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє урядова «Российская газета».

"Природно, Україна. Багато суперечок навколо України", сказав Пєсков.

Також, за його словами, на порядку денному будуть «вкрай провокаційні дії збройних сил НАТО біля кордонів Росії». Дії Альянсу викликають стурбованість і диктують необхідність адекватних заходів.

«Але вживаючи цих заходів, ми все-таки діємо на своїй території», зауважив Пєсков.

Говорячи про формат зустрічі, Пєсков пояснив, що більш кращий для початку відеоформат, але все буде залежати від рішень Володимира Путіна і Джо Байдена.

При цьому досі немає визначеності щодо термінів переговорів вони можуть відбутися як до нового року, так і після, підсумував Пєсков.

Москва боїться поставок НАТО сучасної зброї Україні і це «червона лінія» для Кремля

«Україна накачується натовськими озброєннями. Американці та інші члени НАТО посилають туди найновішу зброю, новітні системи озброєнь. Все це надихає, звичайно, гарячі голови в Україні на те, щоб думати про те, як би в умовах пробуксування «мінських домовленостей» спробувати вирішити проблему Донбасу силовими методами, тобто зробити ще один крок у бік чергової катастрофи», — сказав він у ефірі "Першого каналу".

Він уточнив, що ця ситуація — «червоні лінії» для Кремля і що «Росія вживає досить рішучих заходів на цьому фоні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: