fbpx
Сьогодні
17:55 16 Лис 2021

Саакашвілі відмовився від участі в судовому засіданні

Третій президент Грузії, громадянин України Міхеїл Саакашвілі відмовився дистанційно під'єднатися до судового процесу у вівторок, 16 листопада.

Про це повідомляє Грузія Online.

За словами судді Давида Куртанідзе, в пенітенціарну установу, де утримують Саакашвілі, надійшов запит із пропозицією бути присутнім на засіданні дистанційно.

Заарештований скористався своїм правом і відмовився від запрошення суду.

"В пенітенціарну службу направили запит щодо представлення Міхеіла Саакашвілі у суді або проведення процесу дистанційно, у цьому випадку суду не потрібна згода сторони", – сказав Куртанідзе.

Раніше адвокат Саакашвілі заявив, що його клієнта хочуть ліквідувати у в'язниці. Прем'єр Грузії спростував заяву адвоката про підготовку ліквідації Саакашвілі.

У 2018 році Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років – у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика до країни 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин грузинського кордону. Це вже п'ята кримінальна справа проти нього.

Зараз Саакашвілі перебуває в пенітенціарній установі №12 у Руставі, куди політик був поміщений після затримання 1 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: