fbpx
Сьогодні
13:47 24 Жов 2021

Адвокат Саакашвілі заявив, що його клієнта хочуть ліквідувати у в'язниці

Фото Reuters

Адвокат колишнього президента Грузії Михеіла Саакашвілі, гендиректор опозиційного телеканалу "Мтаварі архі" Ніка Гварамія стверджує, що чинна влада має намір ліквідувати експрезидента в тюремній лікарні, куди його перевезуть із Руставської в'язниці найближчим часом.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За нашою інформацією, влада після переведення Саакашвілі в тюремну лікарню має намір імітувати там бунт ув'язнених, який завершиться його (Саакашвілі – ред.) ліквідацією", – заявив Гварамія.

Він повідомив, що має інформацію про те, що "в тюремну лікарню вже помістили спеціального ув'язненого, який про це подбає".

Адвокат закликав омбудсмена Грузії Ніно Ломджарія стежити за ситуацією навколо Саакашвілі.

У 2018 році Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років – у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика до країни 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин грузинського кордону. Це вже п'ята кримінальна справа проти нього.

Зараз Саакашвілі перебуває в пенітенціарній установі №12 у Руставі, куди політик був поміщений після затримання 1 жовтня.

Він оголосив голодування і, швидше за все, відмовиться від видачі Україні.

Особистий лікар експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі Ніколоз Кипшидзе заявив про необхідність госпіталізації ув'язненого політика, який голодує вже 10 днів.

9 жовтня начальник Спеціальної пенітенціарної служби Грузії Ніка Цхварашвілі заявив, що Саакашвілі, який раніше оголосив голодування у грузинській в'язниці, почав вживати мед і натуральний сік.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: