fbpx
Сьогодні
18:20 10 Лис 2021

Активісти заявили про загрозу відновлення реклами тютюнових виробів в Україні

English version here

Представники Центру Громадянського Представництва "Життя" заявили про загрозу відновлення реклами тютюнових виробів в Україні.

Про це вони написали у Facebook.

"Від імені громадськості заявляємо про загрозу відновлення в Україні реклами тютюнових виробів через вимогу Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики послабити антитютюнове законодавство відповідно до законопроєкту №4212.

ℹ️ 9 листопада Микита Потураєв від імені Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики ініціював звернення до Комітету з питань здоров'я нації медичної допомоги та медичного страхування з вимогою відправити законопроєкт №4358 на повторне друге читання та привести норми законопроєкту №4358 у відповідність до законопроєкту №4212, що передбачає відновлення реклами тютюнових виробів в Україні.

Таку позицію члени комітету обґрунтували необхідністю врахувати корпоративні інтереси медіаіндустрії, окремі представники якої отримують кошти від тютюнових компаній за рекламу та спонсорство тютюнових виробів", – наголошують у центрі.

Центр Громадянського Представництва "Життя" підкреслює, що "заяви окремих народних депутатів є нічим іншим як спробою відновлення реклами тютюнових виробів в Україні, які, як було науково доведено, викликають наркотичну залежність та завдають руйнівних наслідків для здоров'я людини, у зв'язку з доопрацюванням до другого читання законопроєкту №4212".

"Факт втручання осіб пов'язаних з тютюновою індустрією до підготовки законопроєкту щодо реклами тютюну є грубим порушенням ст. 5.3 та 13, РКБТ ВООЗ та принципу "пріоритетності політики у сфері охорони здоров'я у порівнянні з фінансовими, податковими та корпоративними інтересами суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з тютюновою промисловістю" визначеного Законом України 2899-IV.

❗️ Важливо, що таким чином позиція народних депутатів суперечить позиції держави Україна, яка ратифікувала та втілює РКБТ ВООЗ, її Керівні принципи та рішення Сторін конвенції", – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: