fbpx
Сьогодні
Фото 09:03 02 Лис 2021

ЗМІ показали супутникові знімки російських військ біля кордонів України

English version here

На знімках Maxar Technologies - скупчення бронетанкових частин та самохідної артилерії

Нові комерційні супутникові фотографії, зроблені 1 листопада, підтверджують нещодавні повідомлення про те, що Росія знову концентрує війська та військову техніку на кордоні з Україною.

Про це повідомляє видання POLITICO.

Фото зробила компанія Maxar Technologies.

Politico опублікувало супутникові знімки російських військ біля кордонів України

На знімках видно скупчення бронетанкових частин, танків та самохідної артилерії разом із наземними військами в районі російського міста Єльня неподалік кордону з Білоруссю. Частини, які розпочали рух наприкінці вересня з інших районів Росії, де вони зазвичай базуються, включають елітну 1-ю гвардійську танкову армію.

POLITICO, посилаючись на дані британського видання Jane's, що спеціалізується на військовій тематиці, пише, що техніку 4-ї танкової дивізії Росії перемістили в райони навколо Брянська і Курська, недалеко від північного кордону України. Підрозділи оснащені основними бойовими танками Т-80У та самохідною артилерійською установкою.

"У цьому районі також була помічена частина 1-ї гвардійської танкової армії", – стверджує в публікації.

У цьому районі також було помічено елементи 1-ї гвардійської танкової армії. Згідно з аналізом видання, армія «призначена для проведення операцій на всіх рівнях бойових дій, від боротьби з повстанцями до механізованих бойових дій».

"Зазвичай він першим отримує новітнє обладнання, а також розглядається як основна формація для тестування нового обладнання та тактики", – передають там.

На супутникових знімках видно самохідну артилерійську установку та іншу техніку.

Це розгортання «знаменує явне відхилення від стандартної схеми навчання 1-ї гвардійської танкової армії», яка зазвичай проводиться під Москвою.

Головне управління розвідки Міноборони не зафіксувало стягування Росією військових підрозділів до українських кордонів, повідомили в оборонному відомстві. В МОУ заявили, що, імовірно, поширена в ЗМІ інформація – це елементом спеціальних інформаційно-психологічних дій

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: