fbpx
Сьогодні
17:57 02 Лис 2021

Командувач ОС пояснив, чому ЗСУ на Донбасі відповідають не на всі обстріли бойовиків

Фото: uscc.org.ua

Командувач Об'єднаними силами (ОС), генерал-лейтенант Олександр Павлюк пояснив, чому військові на Донбасі відповідають не на всі обстріли бойовиків. За його словами, українські військовослужбовці діють холоднокровно і ніколи не піддаються паніці.

Про це йдеться в інтерв'ю командувача ОС.

"Чому відповіді менше (на обстріли бойовиків – ред.)? Тому що дуже багато йде пострілів просто в нікуди. Тобто стріляють, щоб стріляти", – сказав Павлюк.

За його словами, українські військові на такі обстріли не реагують і спокійно до них ставляться. При цьому командири на місцях холодно оцінюють ситуацію і відповідають тільки для того, щоб нівелювати загрозу.

"Немає загрози – немає доцільності витрачати боєприпаси. Також багато ситуацій, коли ворог спеціально провокуючим вогнем хоче змусити нас стріляти у відповідь, щоб підставити наших військових під вогонь своїх снайперів", – уточнив командувач.

Він додав, що командири на Донбасі контролюють ситуацію і розуміють, які обстріли бойовиків несуть загрозу, а які ні, і як на них слід реагувати.

"Це повністю професіоналізм наших військових, які вже спокійно, холоднокровно реагують на кожен обстріл, ніколи не піддаються паніці і відповідають реально коли це потрібно", – сказав Павлюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: