fbpx
Сьогодні
15:13 01 Лис 2021

Подоляк прокоментував, чи є закон про олігархів "безболісним" для Коломойського

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк розраховує, що включення особи до реєстру олігархів впливатиме на її репутацію на зовнішніх і внутрішніх ринках та спонукатиме обирати між видом діяльності.

Про це він розповів у інтерв'ю виданню "Бабель", повідомляє Рубрика.

"Ми сподіваємося, що реєстр впливатиме на репутацію тієї чи іншої людини на зовнішніх і внутрішніх ринках. Ми хочемо, щоб людина, яка потрапляє до реєстру, замислилася: або вона займається політикою, або медіа, або конкретною галуззю. Вона має вибрати, і тоді вона випаде з реєстру", – сказав Подоляк.

Водночас він зауважив, що згодом будуть ухвалені «ще якісь уточнювальні закони», які регламентуватимуть той чи інший напрям, зокрема, лобізм.

"Ти в парламент можеш зайти за квотою будь-якого бізнесмена, але при цьому ти повинен позначитися як лобістська група", – підкреслив радник керівника ОП.

Водночас на запитання, чи не є закон про деолігархізацію «безболісним» для бізнесмена Ігоря Коломойського, Подоляк запевнив:

"Не думаю, що Ігор Валерійович хоче провести решту життя в Україні та не розвивати бізнеси, які в нього є в цілій низці країн. Так, в Україні все ще можна вести «сірий» бізнес, але ми хочемо це змінити, і тоді тихої гавані в Ігоря Валерійовича тут не буде. Він і тут не зможе займатися бізнесом. Жоден великий бізнесмен, який надає перевагу «сірим» чи «чорним» схемам або схемам оптимізації, займатися бізнесом тут не буде".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: