fbpx
Сьогодні
15:39 28 Жов 2021

Лікар із Малайзії заявив, що створив перший унісекс-презерватив

Гінеколог із Малайзії Джон Танг Інг Чін заявив, що створив перший унісекс-презерватив, яким можуть користуватись і чоловіки, і жінки.

Про це повідомляє Reuters.

Над презервативом Джон Танг Інг Чін працював у компанії Twin Catalyst, яка виготовляє та постачає медичні товари. Виріб виготовили з поліуретану — матеріалу, який використовують у прозорих пов'язках для ран. Він тонкий і гнучкий, але міцний і водонепроникний.

Презерватив має клейке покриття, яке можна прикріпити до піхви чи пеніса. Унісекс-презервативи мають назву Wondaleaf Unisex Condom.

Виріб пройшов декілька етапів клінічних досліджень. У грудні 2021 року такі презервативи планують почати продавати. Два презервативи коштуватимуть 14,99 рингіта (3,61 долара). Середня ціна за 10 презервативів у Малайзії — 20-40 рингітів.

Джон Танг Інг Чін сподівається, що його винахід стане важливим доповненням до "багатьох уже наявних методів контрацепції".

Відомо, що чоловічі презервативи з'явилися щонайменше у 16 столітті, але тоді вони були доступні не всім.

Латексні презервативи почали використовувати з 1920-х років. Водночас жіночі презервативи створили лише наприкінці 20 століття — регулятор із медичних препаратів США схвалив використання жіночих презервативів у 1993 році.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: