fbpx
Сьогодні
12:53 19 Жов 2021

Заробіток на каштанах: як і скільки грошей можна заробити

Українці активно заробляють на каштанах – збирають плоди на вулицях і здають у пункти вторсировини.

Про це повідомляє Рубрика.

У Києві за один кілограм можна отримати 2 грн. Хоча ціна за кілограм і невелика, самі плоди важкі й приносять їх у дуже великій кількості. Тож якщо постаратися, можна добре заробити, передає "Сегодня".

Однак ціна за каштани не зрушила з 2019 року – тоді плоди теж брали по 2 грн за кілограм.

За даними PTV, у Полтаві в пункті прийому вторсировини каштани коштують 2,50 гривні за кілограм. Головна умова – каштан повинен бути чистим. Біля центрального ринку ціна на каштани нижче – 2 гривні за кілограм каштанів.

Як передає 5 телеканал, у Черкасах також щодня в пункт прийому приносять каштани близько сотні городян. За день набирають близько тонни. У минулому році тут приймали по 4 гривні за кілограм, однак у цьому році – по 2 грн.

З пунктів прийому каштани відвозять на базу, звідти – на підприємство.

За словами фармацевта Яни Кулик, плоди мають лікувальні властивості, запевняє фармацевт, а ліки з них затребувані в аптеках. Вони зміцнюють судинну стінку, поліпшують кровообіг, тому їх можна використовувати під час варикозного розширення вен, при тяжкості в ногах, набряках, втоми, навіть трошки коли є спазми, судоми, все це полегшує стан.

Еколог Вікторія Осипенко зазначає, що користуватися можна тільки аптечними ліками з каштанів. Адже плоди мають отруту, тому самолікуванням займатися небезпечно. Крім того, запасатися каштанами краще поза містом.

"Це взагалі неприпустимо, там, де живе людина, там, де є машини, автодороги, де працюють якісь підприємства, ніякі рослини з лікарською метою не можна збирати", – підсумувала доцент кафедри екології, біології та агротехнологій ЧНУ ім. Б. Хмельницького Вікторія Осипенко.

У той же час в пунктах прийому каштани прийматимуть ще тиждень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: