fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 15:53 05 Жов 2021

Підлітки зможуть зустрітися з героїнями першого документального серіалу про українських науковиць

Шостого жовтня відбудеться пряме включення з морською біологинею Оксаною Савенко з Антарктиди. Це буде перша з чотирьох зустрічей з героїнями документального серіалу про українок, що розвивають науку.

"Рубрика" розпитала про проєкт "Науковиці" і дізналася дату виходу серіалу.

Організація, що займається популяризацією науки серед підлітків та молоді INSCIENCE запустила новий освітній проєкт — "Науковиці". Він включає перший документальний серіал про українських науковиць та зустрічі українських школярок і студенток з героїнями серіалу.

"Українські науковиці – це справжні супергероїні нашого часу. У циклі відео ми хотіли розкрити їхні особисті та професійні історії. Показати світу, як це – вирощувати "маленькі мізки" в лабораторії, щоб дослідити генетичні хвороби, або ж 18 місяців жити на станції в Антарктиці й спостерігати за китами й морськими котиками. Кожен має побачити ці відеоісторії, щоб усвідомити, наскільки часом складною, але вкрай важливою та захопливою є робота українських науковиць", – говорить партнерка організації INSCIENCE Анна Орєхова.

В мережі серіал з'явиться 8-го жовтня, на офіційному YouTube-каналі INSCIENCE.

Героїнями проєкту стали:

  • нейробіологиня Віра Єфремова, що досліджує генетичні хвороби і вирощує мозкові органоїди (постійні складові елементи клітини);
  • зоологиня Марина Шквиря, що вивчає великих хижаків і є співзасновницею притулку для ведмедів "Біла скеля";
  • математикиня Катерина Телецька, що досліджує внутрішні хвилі океану та його роль у зміні клімату;
  • морська біологиня Оксана Савенко, що стала першою і єдиною науковицею в Україні, яка вдруге бере участь у цілорічній експедиції на станції "Академік Вернадський" в Антарктиці.

"Наші героїні екстраординарні і в плані наукових здобутків, і як особистості. Вони говоритимуть про те, чим займаються, простою мовою, і дівчата, які прийдуть їх послухати та поспілкуватися, зможуть більше дізнатися про нові професії і вирішити, чи такі професії їм близькі. Ще Оксана Савенко буде включатися зі станції Вернадський, а Віра Єфремова —з Берклі, США", — розповідає комунікаційниця INSCIENCE Олена Скирта.

Всі зустрічі в рамках проєкту проводитимуться для школярок, які цікавляться наукою, і студенток, які хотіли б розвивати кар'єру в STEM. Дівчата зможуть поспілкуватися з науковицями і краще зрозуміти особливості їхньої роботи.

Перша зустріч відбудеться за підтримки MacPaw, генерального партнера проєкту.

Місце проведення: MacPaw Space, Київ, вул. Велика Васильківська, 100.
Час: 18:00
Формат: пряме включення з Оксаною Савенко з Антарктиди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: