fbpx
Сьогодні
18:24 17 Вер 2021

Учасниця арктичної експедиції стала героїнею документальних відео про жінок у науці

Біологиня Оксана Савенко, що нині працює у складі 26-ї Української антарктичної експедиції, стала героїнею проєкту "Науковиці" – серії документальних відео про українських жінок в науці.

Про це повідомили в Національному антарктичний науковому центрі.

Зазначається, що Коротке road-movie світом науки – від нейробіології до вивчення внутрішніх хвиль океану – покликане надихнути дівчат обирати наукові спеціальності для навчання та кар'єри.

У центрі історії у відео – дівчинка Маша, їй 15 років. Вона закохана в науку і саме зараз визначається, ким хоче бути. Маша – провідниця між захопливими історіями чотирьох українських дослідниць.

Героїні фільму – це:

  • Оксана Савенко, морська біологиня, вивчає китів, дельфінів, тюленів. Оксана є першою і наразі єдиною науковицею в Україні, яка вдруге бере участь у цілорічній експедиції на станції "Академік Вернадський" в Антарктиці;
  • Віра Єфремова, нейробіологиня, яка вирощує мозкові органоїди. Мета Віри – своєю роботою допомогти дітям із генетичними хворобами, що викликають часті епілепсії;
  • Марина Шквиря, зоологиня, яка вивчає великих хижаків. Марина є головною зоологинею Київського зоопарку та співзасновницею притулку для ведмедів "Біла скеля";
  • Катерина Терлецька, математикиня, досліджує внутрішні хвилі океану, курує напрямок математики в Малій академії наук, Її дослідження можуть пояснити феномен Лохнеського чудовиська, а також роль океану у зміні клімату.

Переглянути всі відео онлайн можна буде із середини жовтня. Також у межах проєкту відбудуться зустрічі науковиць та школярок і студенток, які хочуть робити кар'єру в STEM.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: