fbpx
Сьогодні
16:10 02 Жов 2021

У Франції McDonald’s вперше почав продавати воду в стаканах

Фото: Le Monde

Французькі заклади мережі швидкого харчування McDonald's із червня 2021 року пропонують користувачам воду в одноразових стаканах замість бутельованої. Компанія стверджує, що це дозволить уникнути пластикових відходів.

Про це повідомляє Le Monde.

Як заявили в McDonald's, Франція стала першою у світі країною, де мережа відмовилася від води у пластикових пляшках.

Позиція в меню має римовану назву «Eau by McDo» і коштує 1,70 євро за 250-мілілітрову склянку та 2,30 євро — за 400 мілілітрів (2,75 євро — якщо хочете воду з лимоном).

McDonald's

Фото: Mcdonald's Armentières

Раніше в McDonald's у Франції продавалася бутельована мінеральна вода марок Evian та Badoit, а її постачанням за контрактом протягом багатьох років займалася компанія Danone.

McDonald's каже, що в середньому за рік у закладах у Франції купували 75 мільйонів пляшок, що становить понад 1000 тонн пластикових відходів. А нова ініціатива дозволить уникнути цих відходів і, відповідно, покращити екологічність бізнесу.

Один із працівників французького McDonald's розповів у Twitter, що заклади продають в одноразових стаканах не мінеральну воду, а просто воду з-під крана, кілька разів очищену фільтрами.

«Чи не найбільша афера століття», — зазначив він.

Цю ж інформацію підтвердив і французький телеканал France Info, який зняв на приховану камеру менеджера одного з ресторанів.

Заступник мера Парижа Дан Лер, який відповідає за водопостачання в місті, у Twitter зазначив, що вартість літра води з-під крана дорівнює 0,003 євро. А якщо взяти ціну «Eau by McDo» за 250 мілілітрів, то вартість літра становитиме 6,8 євро.

McDonald's у коментарі The Huffington Post заявив, що очищення води з-під крана потребує грошей. А «90% опитаних клієнтів заявили, що задоволені послугою», бо вона «передбачає більш особистий підхід і більше різноманіття пропозицій води».

Це не перший такий скандал, пов'язаний із великими компаніями та водою. У 2004 році Coca-Cola вивела на ринок Великої Британії власну питну воду Dasani. Але з'ясувалося, що це була (погано) очищена водопровідна вода. Компанія мусила відкликати пів мільйона пляшок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: