fbpx
Сьогодні
14:38 29 Вер 2021

Олімпійці, які посіли 4, 5 чи 6 місця в Токіо, також отримають винагороду, - Шмигаль

Українські спортсмени, які на Олімпіаді посіли четверте, п'яте та шосте місця, отримають грошову винагороду від держави.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на черговому засіданні уряду в середу, 29 вересня, передає "Укрінформ".

"Окремим напрямком є підтримка спорту великих досягнень. Зокрема, олімпійської збірної України. Ми вважаємо за необхідне підтримати наших олімпійців, які достойно змагалися, але не отримали призові місця. Ті спортсмени, які посіли 4, 5 чи 6 місця в Токіо, також отримають грошову винагороду від держави. Мова йде про 25 українських олімпійців та їх тренерів. За 4-те місце виплатимо 200 тисяч гривень, за 5-те місце – 140 тисяч гривень, за 6-те – 100 тисяч гривень", – сказав Шмигаль.

При цьому тренерам, які готують збірну до зимових Олімпійських ігор, також буде призначено 12 стипендій КМУ. Розмір такої стипендії – понад 40 тис. грн.

Прем'єр-міністр наголосив, що розвиток спортивної інфраструктури та підтримка спорту в Україні є важливим завданням для влади.

Довідка

Українські спортсмени на Олімпійських іграх у Токіо здобули 19 медалей (12 бронзових, 6 срібних і 1 золоту) та посіли 16-те місце за загальною кількістю нагород.

За золоті, срібні та бронзові медалі на цих іграх спортсменам передбачили виплати по 125, 80 та 55 тисяч доларів відповідно.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: