fbpx
Сьогодні
23:02 25 Вер 2021

Бебі-бокси повертаються. Їх знову видаватимуть у пологових будинках вже з понеділка

За результатами тендеру Міністерство соціальної політики оголосило компанію «Скай Трейд Україна» виробником «пакунків малюка». Це ж підприємство постачало «бебі-бокси» у пологові будинки протягом останніх років.

Про це нам повідомили у пресслужбі проєкту «Пакунок малюка».

Починаючи з 27 вересня пологові будинки та центри соціального захисту у всіх регіонах України отримають свої «бебі-бокси». Укладений договір із виробником «Пакунків малюка» дозволяє закупити 53 тисячі комплектів із загальною економією 63 мільйони гривень для держави.

Укладена угода з постачальником «боксів» є чинною до кінця 2021 року. На початку 2022 року Мінсоцполітики має провести новий тендер.

Бебі-бокси

Чому відбулася затримка?

Через невчасне проведення вже навесні 2021 року «Пакунків малюка» не було ніде. Останні 50 тисяч комплектів розвезли в кінці лютого.

Тендерні процедури, як вказують у проєкті «Пакунок малюка», затрималися через допущені в документації помилки, довготривалий вибір закупівельної організації та потребу внесення поправок до закону.

Що за «пакунки малюка»?

«Пакунок малюка» — допомога батькам, набір речей для догляду за новонародженим, який вони отримують у пологовому будинку. У такому пакунку є одяг, підгузки, доглядова косметика, постіль та інформаційні матеріали для батьків. «Пакунок малюка» запровадили у 2018 році.

З вересня 2020 «пакунок малюка» замінювали на грошову виплату у 5 тисяч гривень. Проте депутати не погодилися з такими змінами й ухвалили законопроєкт, який відновлює натуральну допомогу.

У березні 2021 року депутати ухвалили законопроєкт №5064, яким встановили вартість «пакунків малюка» розміром три прожиткові мінімуми для дітей до 6 років — зараз це 5 763 гривні. Автори законопроєкту кажуть, що це допоможе забезпечити якісну наповненість «пакунка» та раціональне використання коштів державного бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: