fbpx
Сьогодні
22:28 24 Вер 2021

Замах на Шефіра: у МВС заявили, що знайшли зачіпку

Правоохоронці вже дослідили декілька тисяч з'єднань тих телефонів, які у момент вчинення замаху на першого помічника Президента Сергія Шефіра у Київській області або безпосередньо перед цим за декілька днів перебували у відповідних зонах.

Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" заявив заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

"Ми дослідили декілька тисяч телефонних дзвінків з'єднань всіх тих трубок, які у момент вчинення злочину або безпосередньо перед ним за кілька днів перебували у відповідних зонах", – поінформував Єнін.

За його словами, близько 430 га лісу – це та площа, яку слідчі поліції, представники ДСНС, нацгвардійці ретельно досліджують з метою розшуку всіх можливих доказів.

"Ми дещо знайшли, і всі ці докази вже передані для проведення всіх можливих експертиз. Ми продовжуємо шукати, наскільки нам дозволяє це зробити світловий день, наші експерти працюють у криміналістичних лабораторіях наднормово, ми не зупиняємося у тому числі у вихідні дні", – сказав заступник очільника МВС.

Єнін також подякував усім свідкам, які добровільно прибули на місце злочину і поділилися з органами досудового розслідування тією інформацією, яку вони мали. За його словами, всі ці свідки були допитані буквально у перші години після вчинення злочину.

"Ми досить чітко розуміємо, що злочинець був не один. Ми маємо уявний (приблизний – ред.) портрет, зріст, вагу, і інші сліди, які ми встановили під час наших слідчих дій, вони так само піддані відповідним експертизам, і це все спростить нам пошук правопорушника і його спільників", – поінформував він.

Як уточнив Єнін, слідство продовжує проводити досить складні експертизи у справі, і їх завершення потребуватиме ще певний час.

"Ми постійно отримуємо додаткові відомості, але, на жаль, ми не можемо поділитися ними з суспільством – саме тому, що будь-яке розслідування не може проводитися онлайн з тим, щоб злочинець або його спільники не скористалися цієї інформацією і відповідно не змогли приховати додаткові сліди цього злочину", – сказав заступник міністра.

За його словами, що "безумовно, ми маємо справу з професіоналом": серед іншого, він зазначив, що стрілок упродовж 4 секунд із засідки випустив близько 20 куль.

"Але я впевнений, що ми досягнемо успіху, яким би складним розслідування злочину не видавалося. Я хотів би подякувати всім тим моїм колегам, які працюють неспинно усі ці два дні і будуть продовжувати це робити до того моменту, поки ми не досягнемо бажаного для всього суспільства результату – розкриття цього злочину і справедливості", – наголосив Єнін.

Довідка

22 вересня у Київській області обстріляли автомобіль Шефіра. В результаті водій, який віз посадовця, зазнав поранень і перебуває в лікарні.

За інформацією МВС, в автомобіль влучило понад 10 куль. Постріли буди здійснені з лісу з автоматичної зброї по ходу руху автомобіля. Зокрема Національна поліція розглядає, що замах був здійснений з метою тиску на керівництво держави і дестабілізація політичної ситуації.

За фактом обстрілу автомобіля першого помічника президента відкрите кримінальне провадження – з попередньою кваліфікацією "замах на вбивство двох і більше осіб" (ст. 115 ККУ).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: