fbpx
Сьогодні
12:37 16 Вер 2021

Ляшко заявив, що Україна може поділитися вакцинами, у яких збігає термін придатності

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що наявні в Україні вакцини проти коронавірусу використовуватимуться максимально ефективно, водночас дози, у яких збігає термін придатності, можуть бути передані іншим державам.

Про це він сказав в ефірі "24 каналу", відповідаючи на запитання про долю 3 млн доз вакцини AstraZeneca в Україні, у яких скоро спливає термін придатності.

"Ми все будемо планувати так, щоб ефективно використати вакцину, яка у нас є. Ніхто не буде викидати вакцину. …Ми привезли максимум вакцини, які у нас сьогодні є. Далі плануємо використати цю вакцину, закликаємо українців вакцинуватися, для того, щоб продукт який є дефіцитом у глобальному вимірі, не був протермінований", – наголосив Ляшко.

За його словами, протермінований препарат буде вилучений з обігу і підлягатиме утилізації.

"Але ми будемо робити все можливе, щоб продукт не був утилізований, а був використаний на території України. А у разі, якщо ми бачимо, що не встигаємо використати, ми будемо говорити з партнерами для того, щоб поділитися і вакцина була використана там, де вона може бути потрібна", – сказав міністр.

Він нагадав, що Україна є членом глобальної ініціативу COVAX, а також альянсу GAVI, від яких отримувала вакцини проти COVID-19 як гуманітарну допомогу.

Раніше керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганиченко заявив, що термін придатності партії вакцини AstraZeneca, яку Україна отримала у серпні як гумдопомогу, збігає восени.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: