fbpx
Сьогодні
21:33 15 Вер 2021

Верещук заявила, що витоку інформації по "вагнерівцям" не було

Ніякого витоку інформації про операцію з затримання російських найманців з приватної військової компанії "Вагнер" не було.

Про це в ефірі "Україна 24" розповіла нардеп від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук, коментуючи роботу парламентської тимчасової слідчої комісії.

"Ми політики, ми не правоохоронні органи, ми не є внутрішньою безпекою, ми не проводимо службову перевірку. Це питання розвідслужб, це питання, що має гриф "цілком таємно", "особливої ​​важливості", і точно не може обговорюватися нами як політиками. Мета тимчасової слідчої комісії – питання, які хвилюють суспільство і нас як політиків: чи відбувся несанкціонований витік, злив, як ми любимо називати, інформації", – сказала нардепка.

Головне питання, за словами Верещук, чи мали право посадовці поширювати секретну інформацію. Нардеп прийшла до висновку, що витоку даних не було.

"Є закон про державну таємницю, є закон про розвідку, є коло осіб, які є споживачами такої цілком таємної інформації, є порядок передачі такої інформації. І тут мене як людину, яка має в минулому відношення до збройних сил, людину, яка перебуває в комітеті й має доступ до держтаємниці, цікавило одне: чи були уповноважені посадові особи, які приймають рішення щодо спецоперації, передавати інформацію, ділитися нею, чи було це законним способом? Решта – деталі. Ми точно не можемо знати, оскільки їх міріади. Моя думка: витоку інформації не було. Це все, що я побачила", – сказала Верещук.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: