fbpx
Сьогодні
17:52 13 Вер 2021

Представник Зеленського заявив, що Білорусь розглядає Україну як супротивника

Білорусь змінила ставлення до України та почала розглядати її як потенційного супротивника, чого раніше не було.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповів народний депутат від "Слуги народу", представник Володимира Зеленського у КСУ Федір Веніславський.

Коментуючи плани з закупівлі Білоруссю російської зброї на мільярд доларів, нардеп зазначив:

"Яким чином наше зовнішнє політичне відомство реагуватиме на право суверенної держави купувати різні види озброєнь? Звичайно, з політичної точки зору, це чіткий сигнал для України, що Білорусь вже розглядає Україну як потенційного супротивника, чого раніше не було. Але говорити про те, що це той факт, який вимагає негайної реакції, я би не став".

Веніславський нагадав, що економічний потенціал Білорусі "не настільки потужний, щоб одним махом виділити 1 млрд доларів на закупівлю військової техніки тощо".

"Гроші у Білорусі на це навряд чи є на цю мить, тому розцінювати заяву Лукашенка як факт закупівлі на даний момент я би не став. Тим більше враховуючи спільні російсько-білоруські навчання, швидше за все, це була певна політична технологія, яку використав Путін, озвучивши вустами Лукашенка цю нову ідею про вибудовування нового рубежу на кордоні з Україною", – сказав "слуга народу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: