fbpx
Сьогодні
20:53 12 Вер 2021

Франція зробить безкоштовним доступ до засобів для контрацепції для жінок у віці до 25 років

Франція зробить безкоштовним доступ до засобів для контрацепції для жінок у віці до 25 років.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран, повідомляє The Guardian.

Веран заявив, що з осіб, які не досягли 25 років, не стягуватиметься плата за процедури, пов'язані з народжуваністю. За його словами, більшість молодих француженок не можуть собі дозволити подібні засоби й консультації через брак коштів.

Уряд розробляв закон, виходячи з того, що у 25 років людина стає «більш самостійною». Дослідження показали, що саме в цей вік більшість жінок відмовляються від контрацепції не тому, що хочуть мати дітей, а «тому що це дорого».

«Серед певної кількості молодих жінок спостерігається зниження використання контрацепції, і головною причиною цього є фінанси. Це занадто дорого. Не припустимо, що жінки не можуть захистити себе, не можуть мати контрацепцію, якщо це очевидно їхній вибір, тому що вони не можуть собі цього дозволити», – додав Веран.

Тепер жительки Франції зможуть безкоштовно отримувати безкоштовно протизаплідні таблетки та гормональні імплантати, а також консультуватися з лікарями та проходити відповідні процедури.

Безкоштовні контрацептиви вже надають безкоштовно француженкам до 18 років, а дорослим жінкам відшкодовують 65% вартості протизаплідних засобів. Це призвело до зменшення кількості абортів у країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: