fbpx
Сьогодні
10:12 11 Вер 2021

Кулеба: Лукашенко буде торгуватися і чинити опір Путіну

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко чинитиме опір виконанню 28 пунктів спільних програм, які узгодили Білорусь і Росія.

Таку думку на каналі "Україна 24" висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Олександр Лукашенко удає, що він управляє ситуацією, і він вирішує глибину інтеграції. Насправді глибину інтеграції Білорусі вирішує Володимир Путін. Питання в іншому: що за ці роки Олександр Лукашенко навчився грати з Росією, і навіть ті домовленості, які зараз були досягнуті… Ми порахували: я думаю, що мінімум 2 роки потрібно буде, щоб гармонізувати законодавство, і 5 років – щоб повністю розгорнути імплементацію, виконання всіх цих спільних програм. На кожному етапі Лукашенко чинитиме опір, намагаючись виторгувати собі додаткові умови", – сказав Кулеба.

Також український міністр, коментуючи слова Лукашенка про формування єдиного оборонного простору Росії та Білорусі, сказав, що невизнаний президент "не повідомив нічого нового", бо обидві держави давно є в Організації договору про колективну безпеку. ОДКБ, де, крім Росії та Білорусі, перебувають Вірменія, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан, передбачає, що в разі агресії проти однієї з держав інші прийдуть їй на допомогу. Однак, як на прикладі конфлікту в Нагірному Карабасі пояснив Кулеба, цей договір "не працює так, як треба".

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: