fbpx
Сьогодні
22:27 10 Вер 2021

Арестович переконаний, що російсько-білоруські навчання не загрожують Україні

Російсько-білоруські навчання "Захід-2021" не несуть суттєвої загрози, і в разі небезпеки Україні допоможуть країни, які брали участь у спільних з нею навчаннях.

Про це в ефірі на каналі "Україна 24" сказав радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

"Реальної загрози в сенсі "тучи враждебные веют над нами", як мені здається, немає. Є збільшення військової небезпеки стосовно України, яке пов'язане з проведенням цих навчань. Вони масштабніші, ніж безпосередньо активна фаза, яка пройде на території Білорусі. Починаючи з 2017 року, росіяни залучать під час цих навчань від 150 до 250 тис. військовослужбовців по всій території Росії, це стратегічні навчання з перекиданням сил з Далекого Сходу. Проте саме такі навчання були й у 2017 році, у 2019 – як ми бачимо, тоді нічого не сталося", – сказав радник.

Арестович нагадав, що Україна контролює ситуацію, і сама проводить спільні навчання з країнами-партнерами, які зможуть допомогти в разі загострення ситуації.

"Керівництво України та країн-партнерів знає про ці навчання, проводить відповідні заходи. Ми відповідаємо своїми навчаннями у відповідь на їхні навчання, де беруть участь країни-партнери, і ці заходи повинні випередити будь-який негативний розвиток подій. Участь в наших навчаннях беруть 15 країн світу, серед яких, наприклад, Йорданія, яка не є членом НАТО, показує, що існує великий інтерес до регіону. А по-друге, країни, які беруть участь в цих навчаннях, допомагають і будуть допомагати ще більше в разі виникнення небезпеки", – сказав Арестович.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: