fbpx
Сьогодні
13:56 09 Вер 2021

СБУ зафіксувала масову видачу паспортів РФ в ОРДЛО напередодні виборів до Держдуми

Служба безпеки України зафіксувала масову незаконну видачу паспортів РФ на тимчасово окупованих територіях України напередодні виборів до Державної думи Росії.

Про це йдеться на сайті СБУ, передає Рубрика.

"Окупанти розраховують залучити до виборів якомога більше мешканців тимчасово окупованих територій. Тому з червня 2021 року, за прямими вказівками з РФ примусове отримання російського громадянства йде прискореними темпами".

Повідомляється, що так в Росії намагаються забезпечити "заплановані" показники підтримки провладної партії "Единая Россия".

Водночас СБУ зазначає, що в паспортах проставляють коди неіснуючого підрозділу Міграційної служби Ростовської області і не вказують прописку. Тому видані Росією документи не дають права на соціальні та пенсійні виплати від країни-агресора і не роблять їх власників повноцінними громадянами РФ.

За даними СБУ, окупанти також планують організувати виїзд мешканців ОРДЛО для голосування у прикордонні міста Ростовської області РФ і дозволити незаконне "електронне голосування", у тому числі на території "Л/ДНР".

Куратори очікують, що більшість з "паспортизованих" людей голосуватимуть за "Единую Россию".

СБУ продовжує документувати незаконну видачу російських паспортів в ОРДЛО. Отримані матеріали передадуть до відповідних міжнародних інстанцій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: