fbpx
Сьогодні
12:07 08 Вер 2021

Легалізація криптовалюти. Нардепи підтримали закон про віртуальні активи

English version here

Верховна Рада ухвалила закон №3637 "Про віртуальні активи".

Документ у другому читанні підтримали 276 народних депутатів.

"Метою Закону є комплексне регулювання відносин, що виникають у результаті створення, випуску в обіг та обігу віртуальних активів, зокрема, укладення й виконання правочинів з ними, а також забезпечення законодавчого врегулювання принципів функціонування ринку віртуальних активів, зокрема, забезпечення уніфікованого підходу до організації торгівлі віртуальними активами", – зазначили у пресслужбі парламенту.

Згідно із законом, віртуальний актив – це нематеріальне благо, що є об'єктом цивільних прав, має вартість та виражене сукупністю даних в електронній формі. Існування та оборотоздатність віртуального активу забезпечується системою забезпечення обороту віртуальних активів. Віртуальний актив може посвідчувати майнові права, зокрема права вимоги на інші об'єкти цивільних прав.

Фінансовими віртуальними активами закон визначає:

  • емітований резидентом України забезпечений віртуальний актив, що забезпечений валютними цінностями (далі – ЗВА(ВЦ);
  • емітований резидентом України забезпечений віртуальний актив, що забезпечений цінним папером або деривативним фінансовим інструментом (далі -ЗВА(ФІ).

Водночас у документі прописано, що віртуальні активи не є засобом платежу в України та не можуть бути предметом обміну на майно (товари), роботи (послуги).

Порядок обороту в Україні ЗВА(ВЦ) встановлює Нацбанк, а оборот ЗВА(ФІ) – Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку України.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: