fbpx
Сьогодні
17:12 08 Вер 2021

У КМДА заявили, що половина киян вже вакцинована. МОЗ спростувало

Щеплення проти COVID-19 вже зробили 50% киян від офіційного населення міста. Завершили цикл імунізації (щепилися двома дозами) 46% від загальної кількості вакцинованих.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров'я Київської міської держадміністрації Валентина Гінзбург.

«Це, без сумніву, результат наполегливої праці медиків, кропіткої та незупинної роботи всіх, хто бере участь в організації процесу вакцинації, а також — свідомого ставлення до свого здоров'я та епідемічної безпеки столиці самих містян», — каже Гінзбург.

За офіційною статистикою населення Києва станом на 1 грудня 2019 року становило понад 2,9 млн людей. Зазначимо, що наразі в Україні вакцинують лише доросле населення.

Гінзбург також нагадала, що всі мешканці України або іноземці, які мають посвідку на проживання у Києві, мають право безплатно вакцинуватися від COVID-19.

За словами чиновниці, нині у столиці створено всі умови для зручної та швидкої вакцинації від COVID-19. На базі медичних закладів столиці (центри первинної медико-санітарної допомоги, консультативно-діагностичні центри, стаціонарні медустанови) працюють пункти вакцинації. Також функціонує щодня Центр масової вакцинації у «Міжнародному виставковому центрі».Також пункти масової вакцинації відкриваються у торговельних центрах та великих мережах маркетів. Працюють також мобільні пункти вакцинації.

«Сьогодні можна обирати серед вакцин AstraZeneca, Comirnaty/Pfizer, Moderna (друга доза) та CoronaVac. Це має бути аргументом для тих, хто відкладав щеплення, віддаючи перевагу тому чи іншому препарату», — наголосила директорка.

При цьому МОЗ спростувало дані КМДА про вакцинацію 50% киян від коронавірусу.

Так, за даними МОЗ у Києві 23,27% зареєстрованих мешканців завершили вакцинацію від COVID-19, передає Інтерфакс-Україна.

Одну дозу вакцини отримали 26,4% офіційно зареєстрованих жителів столиці. Завершили вакцинацію – 23,27% киян.

Як уточнили у МОЗ, загалом у Києві станом на 7 вересня зроблено 1 467 324 щеплення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: