fbpx
Сьогодні
09:29 07 Вер 2021

Стефанчук сподівається, що законопроєкт про місцевий референдум Рада розгляне восени

English version here

Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук сподівається, що парламент восени розгляне в першому читанні законопроєкт № 5512 "Про місцевий референдум".

Про це він сказав в інтерв'ю "РБК-Україна", повідомляє Рубрика.

"Я дуже сподіваюся, що цієї осені ми його (проєкт закону № 5512 "Про місцевий референдум" – ред.) обов'язково винесемо в зал для ухвалення за основу. Ми проводили громадське обговорення, зараз аналізуємо ті пропозиції, які отримали від людей. І потім вже, враховуючи ці пропозиції, ми його доопрацюємо до другого читання", – розповів перший віцеспікер.

Стефанчук зазначив, що законопроєкт, зокрема, передбачає можливість оголошувати недовіру і звільняти мера, розпускати місцеву раду.

Окрім того, за його словами, у документі передбачена велика кількість запобіжників для того, щоб не допустити сепаратизму та інших негативних явищ. Перший віцеспікер підкреслив, що місцевий референдум має використовуватися для блага громад.

Як повідомляла Рубрика, у березні 2021 законопроєкт "Про місцевий референдум" був винесений на громадське обговорення. 19 травня року група народних депутатів на чолі з першим заступником Голови Верховної Ради Русланом Стефанчуком зареєструвала у парламенті відповідний проєкт закону.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: