fbpx
Сьогодні
14:14 06 Вер 2021

Разумков анонсував часткове відкриття кулуарів Ради для журналістів

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков анонсував часткове відкриття кулуарів другого поверху для роботи парламентських журналістів.

Про це спікер сказав на брифінгу у Верховній Раді в понеділок, передає "Укрінформ".

"Що стосується журналістів і питань кулуарів, ми домовлялися, що ми будемо змінювати систему нашої роботи з вересня. За цей рік ми змогли побачити, скільки насправді засобів масової інформації висвітлюють діяльність Верховної Ради. Працювала і робоча група з цього приводу, і ми домовлялися, що ми будемо змінювати діяльність по відношенню до кулуарів другого поверху. Я думаю, що з завтрашнього дня частина кулуарів буде відкрита для журналістів. Будуть дещо обмеження по кількості – так, як працюють на балконі, так будуть працювати і на другому поверсі", – зазначив Разумков.

Голова ВР зауважив, що наразі у парламенті акредитовано більше трьох тисяч журналістів.

"Я думаю, що нам треба все ж таки більш ретельно попрацювати, і тут буду звертатися і до наших управлінь, і до шановних журналістів, тому що сьогодні акредитованих в Раді більше трьох тисяч журналістів. Реально за цей рік ми побачили, що людей, які працюють в цьому напрямку, об'єктивно трохи більше або близько ста, які постійно виконують свою роботу на теренах Верховної Ради. І ми, я думаю, що зможемо опрацювати той механізм, який буде зручний і для журналістів, і для роботи Верховної Ради, і буде дійсно сприяти свободі слова. Тому що Верховна Рада залишалася і залишається найбільш відкритим органом по взаємодії з журналістами, я думаю, що тут ви сперечатися не будете", – сказав Разумков.

Він також зазначив, що продовжує працювати пресцентр у кулуарах третього поверху, який вдосконалюватимуть.

Голова ВР висловив сподівання, що найближчим часом ситуація з коронавірусом дозволить повернутися до звичного режиму.

Як повідомлялося, від початку дії карантинних обмежень для роботи журналістів поки закриті кулуари другого поверху ВР, де зазвичай відбувалося спілкування народних депутатів із представниками медіа.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: