fbpx
Сьогодні
11:57 01 Вер 2021

Зеленський заявив, що Україна вдячна НАТО за підтримку, але її недостатньо

Україна вдячна НАТО за ту підтримку, яку він надає, але, цього недостатньо.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час презентації програми трансформації України в музеї-садибі Джорджа Вашингтона, передає УНН.

"Що стосується НАТО і чого ми очікуємо від Альянсу і які конкретні кроки, що б ми хотіли бачити… Ми вдячні Сполученим Штатам Америки, і, дійсно, ми отримуємо підтримку, коли у нас проходять (військові — ред.) навчання, наприклад, у Чорному морі, Sea Breeze тощо. Дійсно, ми бачимо цю підтримку", — зазначив Зеленський.

"Це — про присутність. Я вважаю, що це правильний психологічний крок. Не застосовується зброя, але іншим, третім державам, показують, що Альянс співпрацює в навчанні і працює з Україною. Тому як психологічний крок, вважаю, що це дуже не погано. Чи достатньо цього? На мою думку — ні", — додав він.

Президент пояснив, що є стратегічні кроки, а є тактичні. Тактичні кроки, такі як збільшення подібних військових навчань, потрібні Україні.

"Щодо стратегії, на мою думку, вступ в НАТО — це повинна бути тактика України. Але з боку країн Європейського Союзу, деяких лідерів, і з боку США ми бачимо, що це — стратегія. Я вважаю, що на сьогодні немає часу для стратегії, тому що щодня може бути ескалація", — підкреслив Глава держави.

Він повідомив присутнім, що наразі на території тимчасово окупованого Криму перебуває близько 80 тис. військових РФ, їх військова техніка та флот, а на тимчасово окупованому Донбасі перебуває ще близько 35 тис., вздовж кордонів України з РФ ще кілька десятків тисяч військових.

В таких умовах, вважає Зеленський, думати про стратегію — складно, "ми думаємо про тактику".

"Тому що, ось вам напружений момент — військові навчання "Запад-2021″, які відбудуться в вересні. Ми не можемо думати про стратегію, ми думаємо, як забезпечити, щоб не було продовження ймовірної ескалації з боку Росії. Це напружений момент, не вистачає часу на стратегію… Коли ви питаєте, що (ми очікуємо — ред.) від НАТО, найпростіше запросити Україну в НАТО. Це найшвидший варіант. Це — про тактику, що б робив я", — додав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: