fbpx
Сьогодні
09:45 03 Вер 2021

Зеленський у США розказав про перемоги у боротьбі з корупцією в Україні

English version here

Президент Володимир Зеленський під час візиту до США заявив, що для боротьби з корупцією в Україні є два шляхи: цифровізація та судова система. На думку президента, завдяки змінам у цих сферах, у напрямку боротьби з корупцією "вже перемогли", а оцінять ці здобутки вже наступні президенти.

Про це Зеленський зазначив під час заходів у резиденції першого президента США Джорджа Вашингтона Маунт-Вернон, передає "Hromadske".

Президент нагадав, що в Україні вже підписали два закони про реформу судової системи: про перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) та очищення Вищої ради правосуддя (ВРП).

"Далі ㅡ це процес. Але політична воля щодо цифровізації щодо судової реформи, вона не просто є, вона зроблена. Не існує, я так вважаю, більше форматів як побороти корупцію. До речі, у всьому світі. У вас є відчуття, що за межами України не існує тих чи інших лобіювань. Але корупція є завжди", ㅡ сказав він.

Зеленський також зауважив, що не може відповідати за кожного суддю чи людину, яка працює у правоохоронному органі, тому для цього створена та запущена система щодо боротьби з корупцією.

"Система зараз зроблена, проголосована. А поки що, скільки воно буде ㅡ складно сказати. Але запущена програма, яка говорить про те, що це буде зроблено точно. Це фундаментальні речі. У цьому напрямку, у боротьбі з корупцією, я вважаю, що ми вже перемогли. А оцінять та будуть використовувати вже наступні люди, наступні президенти", ㅡ заявив Зеленський.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: