fbpx
Сьогодні
10:40 01 Вер 2021

Єврокомісія прокоментувала ноту України щодо "Північного потоку-2"

English version here

Фото Reuters

Європейська комісія готова обговорювати і продовжувати діалог з Україною з питань, пов'язаних з енергетикою.

Про це йдеться у відповіді Єврокомісії на ноту, спрямовану Києвом у Брюссель щодо угоди, яку США і Німеччина уклали із завершення будівництва "Північного потоку-2".

"Ми знаходимося в постійному контакті з українською владою з багатьох питань, в тому числі з питань енергетики. Ми з нетерпінням чекаємо можливості обговорити з нашими українськими колегами, як найкраще виконати їх прохання щодо консультації", — повідомили в Єврокомісії.

"Ми направили нашим українським колегам відповідь, в якій висловили готовність обговорювати і продовжувати постійний діалог з питань, пов'язаних з енергетикою. ЄС як і раніше надає велике значення енергетичній безпеці України. Ми як і раніше готові обговорити будь-які хвилюючі Україну питання", — зазначили в Єврокомісії.

Як повідомляла Рубрика, наприкінці липня МЗС України направило ноти в Брюссель і Берлін через угоду, яку США і Німеччина уклали із завершення будівництва "Північного потоку-2", щодо консультацій. Пізніше Європейська комісія підтвердила отримання запиту від МЗС про проведення термінових консультацій.

Нагадаємо, 21 липня Сполучені Штати і Німеччина досягли угоди по будівництву російського газогону "Північний потік-2" в Європу, без введення подальших санкцій США. Пізніше США і Німеччина оприлюднили спільну угоду про завершення будівництва "Північного потоку-2", де обіцяють підтримку суверенітету і незалежності України. Документ називається "Спільна заява США та Німеччини на підтримку України, європейської енергетичної безпеки і наших кліматичних цілей".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: