fbpx
Сьогодні
17:12 23 Сер 2021

Український дипломат спростував заяву Зеленського про те, що на Кримській платформі Росію вперше визнано окупантом

Фото: ОПУ

Український дипломат Костянтин Єлісєєв спростував слова президента Володимира Зеленського, сказані тим на завершенні установчого саміту Кримської платформи, ніби спільна заяві країн-підписантів вперше на міжнародному рівні визнала РФ агресором.

Про це український дипломат, ексзаступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєв заявив у Twitter.

"Заява Зеленського про те, що у декларації Кримської платформи Росію було вперше на міжнародному рівні визнано державою-окупантом – відверта НЕПРАВДА!" – написав Єлісєєв у соцмережі.

Дипломат пояснив, що вперше РФ було названо агресором у резолюції Генеральної асамблеї ООН, ухваленій 19 грудня 2016 року на 71-й сесії міжнародного органу.

Зазначимо, президент Володимир Зеленський заявив, що підписаний 23 серпня на саміті документ вперше на міжнародному рівні визнає РФ агресором.

"У нас є схвалена всіма учасниками декларація Кримської платформи, вона чітко фіксує невизнання незаконної анексії Криму Росією. Вперше на міжнародному рівні РФ визнали державою-окупантом", – заявив президент.

"Кримська платформа" – дипломатична ініціатива України, що передбачає механізм для захисту прав людини в Криму та сприяння деокупації півострова. 45 країн та міжнародних організацій були представлені на саміті, зокрема присутніми були 10 президентів та 4 очільники уряду. На "Кримській плафтормі" були і представники усіх членів НАТО та ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: