fbpx
Сьогодні
10:36 13 Сер 2021

Генпрокуратура Луценка допомагала переховуватися одному з убивць Гандзюк, - активісти

English version here

Колишній помічник депутата Олексій Левін, якого підозрюють в скоєнні вбивства активістки Катерини Гандзюк, на допиті заявив, що влітку 2019 року у болгарському місті Варна його знайшла Генпрокуратура й попередила про небезпеку.

Про це повідомили активісти громадської ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" у Facebook.

Відомо, що на допиті Левіна 4 серпня в Дніпровському суді той розповів, що до нього направили "переговорників" від Генеральної прокуратури, які попередили його про те, що у Варні залишатись небезпечно.

"Я приїхав додому, за півквартали поставив машину. Щойно зайшов в дім і мені подзвонили "ці люди", від Трепака, і сказали поїхати", – говорив він.

У свою чергу, активісти закликали звернути увагу на те, що влітку 2019 року Віктор Трепак не працював в Генеральній прокуратурі й обійняв посаду заступника Генерального прокурора лише в жовтні того року. Натомість на літо 2019 року на посаді генпрокурора залишався Юрій Луценко.

"Переговорником" від нього (Луценка, – ред.), скоріше за все, був ніякий не Трепак, а начальник відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням ГПУ, член групи прокурорів у справі Гандзюк Володимир Паровий і його начальник – великий друг Юрія Віталійовича Володимир Бедриківський", – вважають активісти.

Друзі та рідні Катерини Гандзюк наголошують, що саме Паровий пом'якшив кримінальну статтю Мангеру і Левіну, мотивуючи це тим, що якби Катю хотіли вбити – стріляли б, а не обливали кислотою. Також він казав, що "жоден експерт" не дасть висновок, що 1 літр кислоти, який вилили на Гандзюк, може призвести до смерті.

Тому активісти доходять висновку, що влітку 2019 року генпрокуратура Юрія Луценка знайшла Левіна у Варні. Вони попередили його про те, що в Україну йому повертатись небезпечно, дали "гарантії", як говорить сам Левін, і він втік в Бургас, де через півроку його затримали вже за нового генпрокурора.

"Мережа причетних до вбивства Каті Гандзюк не обмежується лише виконавцями, організаторами та замовниками. Катю вбили не лише Мангер, Рищук та Гордєєв. Організувати це вбивство їм допомогли не лише Левін, Павловський і Торбін, а виконати – Грабчук, Васянович, Горбунов та Вишневський", – заявили громадські активісти.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: