fbpx
Сьогодні
20:52 08 Сер 2021

Естонія сприятиме долученню України до "Ініціативи трьох морів"

Фото: facebook.com/estemb.kyiv

Естонія сприятиме долученню України до «Ініціативи трьох морів».

Посол Естонії в Україні Каімо Кууск розповів, у чому важливість ініціативи, що вона дала Естонії та чим може бути цікавою для України:

«Ініціатива трьох морів» – вкрай цінна річ. Вона збільшить зв'язок країн-учасниць, посилить економічний розвиток, стане платформою для трансатлантичної співпраці, а також урівноважить економічний вплив Росії та Китаю. Естонія бачить Україну як органічну частину цієї ініціативи. Мені подобається, як Україна крок за кроком наближається до своїх цілей у розрізі НАТО, ЄС і Тримор'я.

Каімо Кууск

Фото: facebook.com/estemb.kyiv

Упродовж останніх років в Україні відбуваються дуже цікаві речі у сфері діджиталізації. Окрім великого потенціалу, про який усі говорять, Україна вже показує серйозні результати. І цим варто цим пишатися. Українці здатні зарядити своєю активністю та енергією всю Європу.

Як на мене, Україна на правильному шляху зараз. Розробка і втілення ідеї «країни в смартфоні» надихає. Свого часу, коли в Естонії розпочалася активна цифровізація, стало зрозуміло, що найважливіший ресурс – це люди. У нас недостатньо людей, щоб розмістити їх скрізь в офісах. Потрібне було краще рішення. Тепер в Естонії всі мають електронні ID-картки, можуть голосувати на виборах онлайн тощо… Звісно, в цьому контексті важливими є безпекові питання. В Естонії кажуть, що не буває забагато любові та безпеки, тож ми наполегливо працюємо в цьому напрямку.

Каімо Кууск

Фото: facebook.com/estemb.kyiv

«Ініціатива трьох морів» дає нам змогу самостійно формувати регіон. Ми показуємо, як хочемо вести справи та залучаємо інвестиції, щоб діяти спільно. Окрім цього, ми вкладаємо власні кошти. І це своєрідне послання Україні, що якщо ви хочете включеності до Тримор'я, покажіть, що ви також готові виділяти на це кошти. Завдяки таким проектам ми визначаємо, яким буде наше майбутнє.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: