fbpx
Сьогодні
14:00 07 Сер 2021

Львівські медики змогли за допомогою робота прооперувати 14-річну дівчину

У Львові в клінічній лікарні швидкої медичної допомоги завдяки роботу-хірургу Da Vinci успішно прооперували 14-річну дівчину, у якої була велика киста селезінки.

Як пише Zaxid.net, був ризик видалення цього органа, але хірургам вдалося його зберегти.

Останні три роки дитина скаржилася на сильний біль у лівому пібребер'ї. Це суттєво ускладнювало їй життя, вона не могла займатися на уроках фізкультури, вільно бігати, стрибати. Батьки консультувалися у лікарів в різних лікарнях. Їй поставили діагноз – киста у ділянці воріт селезінки. Оскільки киста була дуже велика і розташовувала дуже близько біля основних судин селезінки. ризик видалення органа разом із кистою був надто великий.

Після консультацій хірурги вирішили оперувати дівчинку за допомогою роботичної системи Da Vinci, бо лише вона могла гарантувати високоточне 3D-зображення із 20-кратним збільшенням та складну амплітуду рухів у важкодоступних місцях, на яку нездатна кисть людини. Саме малоінвазивні хірургічні технології робота допомогли успішно видалити кисту, зберігши дівчині селезінку.

До операційної бригади увійшли хірурги Андрій Дворакевич, Артур Гураєвський, Андрій Гураєвський, Андрій Стасишин. За пультом робота був Андрій Дворакевич.

Дівчинку з лікарні вже виписали додому. Через 10 днів вона приїде на контрольний огляд і під час навчання зможе вільно займатися на уроках фізкультури, повернутися до звичного життя.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: